Uncategorized

Crisis kwam op juiste moment voor mechanisatiesector

Eerder deze maand deed Landbouwleven een telefonische rondvraag bij de invoerders en verdelers van tractoren om te horen welke impact de coronacrisis heeft op de introductie en uitlevering van nieuwe tractoren.

Geen probleem

Na onze rondvraag mogen we stellen dat er globaal geen probleem is met het leveren van wat afgelopen winter geïntroduceerd is. Afhankelijk van de fabrikant en zijn toeleveranciers is de productie slechts ietwat geremd. Zo wordt ons alvast aangegeven.

Huidige situatie

Tijdens onze rondvraag polsten we ook eens naar de huidige situatie op het vlak van de landbouwmachineverkoop. Gepocht wordt er zeker niet, maar het blijkt al bij al nog mee te vallen. De coronacrisis is eigenlijk op een goed moment gevallen in de ‘verkoopsperiode’. De klassieke winter- en voorjaarsverkoop zat er midden maart immers op én toen gebeurden de uitleveringen nog.

Sommige klanten zijn aan het wachten op speciale prijzenacties omdat ze verwachten dat er veel onverkochte stock bij de fabrieken staat. Deze houding kan wel eens bedroevend uitpakken voor hen, lijkt ons. Afhankelijk van de fabriek is er enige stilstand of vertraging in de productie geweest. Maar de afzet is redelijk goed blijven doorgaan, waardoor bij sommige fabrikanten de actuele stockvoorraad nu lager is dan in gelijkaardige periodes in andere jaren.

Wie meer wil weten over de uitlevering van nieuwe tractoren kan een uitgebreid artikel consulteren via deze link:

https://www.landbouwleven.be/8517/article/2020-07-17/slechts-kleine-vertraging-op-uitlevering-nieuwe-tractoren

Previous Article

Send this to a friend