Info, Nieuws

Cumela start ‘Stop Diefstal’ campagne

Vrijdag 5 februari start Cumela, de Nederlandse sectororganisatie voor o.a. loon- en grondverzetbedrijven, met de campagne Stop Diefstal! Cumela stimuleert ondernemers om kostbare GPS-apparatuur te registeren en te markeren. Hoognodig want vanaf april 2019 is er voor ruim 6 miljoen euro aan apparatuur verdwenen.

Serienummers

Een groot probleem bij het opsporen van gestolen apparatuur is het ontbreken van de juiste gegevens. Om opsporing te vereenvoudigen is het nodig om te beschikken over het serienummer en een correcte omschrijving van de gestolen apparatuur. Na een diefstal moet de getroffen ondernemer vaak de serienummers laten opzoeken door de leverancier. Dit belemmert de opsporing, correcte en snelle registratie in politiesystemen en zorgt voor vertraging in de schadeafwikkeling bij verzekeraars.

Door gebruik te maken van de bestaande app ‘Stop Heling’ kunnen bedrijven eenvoudig én veilig registratielijsten met foto’s opstellen. Registreren is de eerste stap, het permanent markeren van de kostbare apparatuur is stap twee. Markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker werkt preventief. Tevens zorgt de markering ervoor dat apparatuur minder geschikt is voor heling en zorgt dat de logistiek van gestolen apparatuur risicovoller wordt.

Campagne

Om ondernemers te stimuleren om mee te doen aan de campagne ‘Stop Diefstal’ stelt de organisatie via dochteronderneming Cumela verzekeringen 300 sets met labels en waarschuwingsstickers beschikbaar voor het markeren van geregistreerde apparatuur.

Cumela
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend