Info, Nieuws

Deutz-Fahr komt met nieuwe 5-serie

Deutz-Fahr brengt een nieuwe 5-serie tractoren uit. Met de vernieuwing gaan ze verder dan het doorvoeren van de wijzigingen die nodig zijn om te voldoen aan de Stage V emissieregelgeving.

Veelzijdig

De nieuwe Deutz-Fahr 5-serie bestaat uit 5 modellen met vermogens van 95 tot 126 pk en een keuze uit 3 transmissieconfiguraties, aangeboden met een hydraulische PowerShuttle met Stop&Go-functie.

Het zeer modulaire aanbod van transmissies draagt bij aan de veelzijdigheid van de 5-serie. Met maximaal 60+60 versnellingen en de nieuw beschikbare APS-functie (Automatic PowerShift) selecteert de nieuwe 5-serie volledig automatisch de meest geschikte powershiftverhouding voor de werkomstandigheden. Het APS-systeem omvat een draaiknop waarmee de bestuurder de prioriteit kan instellen waarmee de APS-functie wordt aangestuurd om te voldoen aan de effectieve behoeften van het werk in kwestie.

Afhankelijk van de transmissieconfiguratie dekt de 5-serie een bereik van werksnelheden van 300 m/u (voor ultralangzame taken met superkruipversnelling) tot 40 km/u bij zuinige motortoerentallen.

Wendbaarheid

De royale stuuruitslag van de vooras, een omkeerschakeling met instelbare responsinstelling, het Stop&Go-systeem en de SDD-snelstuurfunctie accentueren de wendbaarheid van de 5 Serie. Bij het werken met een voorlader – een typische toepassing van deze klasse machines – maken deze kenmerken het werk eenvoudiger, nauwkeuriger en sneller.

Het hydraulisch systeem biedt tot 8 aansluitingen achter, en kan worden uitgerust met een 90 l/min versie – voor een maximaal opbrengst wanneer dat effectief nodig is. De nieuwe 5-serie kan worden uitgerust met een volledig elektronische hefinrichting achteraan met een preciezere respons en met praktische extra functies zoals een dempingssysteem en automatische inschakeling van de aftakas. Naast de 5.400 kg hefvermogen achter kan als optie ook een 2.100 kg fronthef worden geïnstalleerd.

De hydraulische parkeerrem houdt de trekker veilig, zelfs op steile hellingen en bij zware belasting.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend