Info, Nieuws

Dewa geeft oude maalmolens een update

Dewa is een gekende fabrikant van machines om maïsgraan te malen. Uit gesprekken met klanten kon Dewa afleiden dat er niet altijd nood is aan de grote vermogens en capaciteit die de nieuwe maalmolens hebben, maar dat de kleinere machines stilaan ook op leeftijd komen. Daarom lanceert Dewa nu de mogelijkheid om oudere machines een update te geven, zodat ze weer voor jaren verder kunnen. De vernieuwde maalmolens krijgen de naam ‘Dewa MSI 400 T’.

Duurzame vernieuwing

Dewa introduceert daarom de mogelijkheid om oudere maalmolens van het merk een update te geven. Bij zo’n update wordt de machine volledig gestript en ontdaan van alle techniek. Enkel het chassis, de instortbak en voorraad trechter blijven behouden. Om plaats te maken voor de nieuwe hamermolen wordt het chassis in lengte aangepast. De verschillende vijzels in de machine worden voorzien van nieuw schroeflint. Alle technische componenten zoals lagers, kettingen en tandwielen worden vervangen.

Aangepaste hydraulica en aandrijflijn

De hydraulica op de machine wordt aangepast naar een Load-Sensing systeem en de hydromotoren worden vervangen. Ook de aandrijflijn van de hamermolen wordt aangepast. Daarnaast wordt de machine voorzien van nieuwe.

Ook de elektronica voor de bediening krijgt een update. Tenslotte krijgt de machine als finishing touch een nieuwe laag verf in het huidige Dewa geel.

Motor vervangen door tractoraftakas

“Door de motor te vervangen door een aandrijflijn die door de aftakas van de trekker wordt aangedreven, nemen we een duur component weg,” vertelt Frank De Walsche. “De trekker is sowieso nodig voor het transport, en de huidige trekkers hebben voldoende vermogen om de hamermolen aan te drijven.”

Lees het uitgebreide artikel via: https://www.landbouwleven.be/9358/article/2020-10-28/dewa-geeft-oude-maalmolens-een-update

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend