Info, Nieuws

Het dak eraf om zinkbad te vervangen bij Joskin

In 2010 heeft Joskin besloten om een eigen galvanisatie-eenheid aan te schaffen om hiermee te voldoen aan zijn eigen hoge kwaliteitsstandaarden. Deze automatische verzinkingslijn werd gebouwd in Trzcianka bij Joskin Polska.

Na 10 jaar was één van de galvanisatiebaden versleten en moest het vervangen worden door een nieuwe. Dit werd een heuze operatie waarvoor het dak van de fabriek er zelfs eventjes af moest.

Precieze organisatie

Hoewel dit project op papier misschien eenvoudig was, vereiste het toch een nauwgezette organisatie en werk om het gewenste resultaat te bereiken.

Het dak eraf!

Tijdens de projectvoorbereiding bleek dat het niet mogelijk was om de tank te vervangen via een wegneembare muur. De oplossing werd gevonden bij het tijdelijk demonteren van het dak. Na 5 dagen van voorbereiding werd het nieuwe lege bad van 47 ton eindelijk in het gebouw geïntroduceerd. Daarna werd de tank 48 uur lang verwarmd, het vloeibare zink werd overgepompt naar het nieuwe bad en ten slotte werd het bad bijgevuld.

Waarom galvaniseren?

Op basis van het principe dat landbouwmachines het hele jaar door worden gebruikt en meestal in direct contact komen met agressieve stoffen (mengmest, stalmest, enz.) die corrosie veroorzaken, is Joskin op zoek gegaan naar de beste coating om een langdurige bescherming van zijn machines te garanderen. De keuze viel op galvanisatie.

Lees het volledige artikel via deze link: https://www.landbouwleven.be/9608/article/2020-11-30/het-dak-eraf-om-zinkbad-te-vervangen

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend