Nieuws, Voertuigen

John Deere presenteert 2 nieuwe getrokken veldspuiten

John Deere heeft 2 nieuwe getrokken veldspuiten ontwikkeld in het middenklasse-segment. Het gaat om de R700i serie. Het idee achter de machines is dat landbouwers en landbouwers anno 2020 meer willen dan een steeds grotere tankinhoud en bredere spuitbomen. Ze willen volgens het bedrijf ook grotere nauwkeurigheid, minder gebruik van chemische stoffen en meer comfort bij het vullen en bedienen van de veldspuit.

De R732i en R740i zijn verkrijgbaar met een tankinhoud van respectievelijk 3.200 en 4.000 liter en spuitbomen van 18 tot 30 m, met onder meer het PowrSpray oplossingssysteem met 2 circuits.

Dit systeem moet de vultijd verminderen, de toepassing verbeteren en de nauwkeurigheid vergroten. Het PowrSpray systeem heeft 2 hydraulisch aangedreven pompen op afzonderlijke circuits. De nieuwe veldspuiten kunnen ook worden uitgerust met een regelsysteem voor de afzonderlijke spuitdoppen. Met deze elektronische oplossing kan de klant volgens de fabrikant tot 5% van de kosten van gewasbeschermingsproducten besparen.

Andere kenmerken omvatten een nieuwe multifunctionele regelhendel en het Solution Command bestuurdersstation. Met beide kan de gebruiker de veldspuit volgens John Deere gemakkelijker en comfortabeler bedienen.

De nieuwe getrokken veldspuiten van de R700i-serie zijn ook verkrijgbaar met een optie voor gebruik van een gesloten transfersysteem (Closed Transfer System, CTS). Hiermee kan het vulstation van de veldspuit veiliger en gemakkelijker worden verbonden met een gesloten transfersysteem om contact met gewasbeschermingsvloeistoffen te vermijden, voor maximale veiligheid van de bestuurder.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend