Nieuws

Keuring (landbouw-)voertuigen opnieuw uitgebreid

Sinds maandag 20 april 2020 werden de keuringsactiviteiten tijdens de periode van de noodmaatregelen uitgebreid. Daarvoor heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters toelating gegeven via ministerieel besluit.

Op de website GOCA Vlaanderen (Groepering van de Vlaamse erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) lezen we dat de toegelaten keuringsactiviteiten nog steeds enkel op afspraak gebeuren. Zo wordt er rekening gehouden met de strenge veiligheidsmaatregelen rond de coronacrisis zodat de veiligheid van iedereen kan worden gegarandeerd.

Alle keuringsactiviteiten kunnen plaatsvinden met uitzondering van de periodieke keuringen van personenauto’s, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen die normaal tussen 13 maart 2020 en het einde van de noodmaatregelen zouden plaatsvinden.

Zonder voorwaarden kunnen volgende keuring van landbouwtrekkers en landbouwaanhangwagens plaats vinden:

– De administratieve keuring voor inschrijving.

– De keuring vóór de eerste in verkeerstelling in België of de datum van opnieuw in verkeer stellen in België.

– De periodieke keuring.

– De technische herkeuring.

De belangrijkste noodmaatregel is dat de termijn voor de periodieke keuring met 4 maanden wordt verlengd voor alle voertuigen. Deze verlenging blijft van toepassing, maar is licht aangepast. De verlenging is van toepassing op alle voertuigen die onderworpen zijn aan een periodieke keuring tussen 13 maart 2020 en één maand na de einddatum van de noodmaatregelen. De verlenging is niet van toepassing voor herkeuringen.

Meer informatie: www.gocavlaanderen.be

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend