Nieuws, Voertuigen

Lemken stopt met veldspuiten

Lemken gaat de productie van conventionele veldspuiten eind 2020 uitfaseren. Tegelijk versterkt het bedrijf haar gamma mechanische onkruidbestrijding en selectieve gewasbescherming. De strategische omwenteling is gevolg van de toenemende discussies over duurzame gewasbescherming, en gebrek aan succes in de markt.

CEO Anthony van der Ley licht toe: “Na meer dan 10 jaar hebben we geen waardige afzet in dit productsegment weten te bereiken. De regelgeving op dit gebied in landen wereldwijd neemt toe en wordt steeds meer versnipperd. Er is daarom geen éénduidige en brede productstrategie mogelijk dat leidt tot een verantwoord afzetpotentieel, waarmee we onze kwaliteitseisen kunnen omzetten en tevens de uiteenlopende wensen van de klant kunnen blijven bedienen.”

Verder ziet Lemken dat de beperkingen voor chemische gewasbescherming onder druk van de consument steeds groter worden. “Hoewel we op de laatste Agritechnica zeer toekomstgerichte, nieuwe modellen veldspuiten hebben laten zien en ons team zeer gemotiveerd is, kiezen we ervoor om onze op een verantwoorde wijze afscheid te nemen van ons assortiment conventionele veldspuiten.” Voor klanten die in het bezit zijn van een veldspuit van Lemken wordt de levering van onderdelen evenals de ondersteuning vanuit Lemken-service ook in de toekomst gewaarborgd. Tot aan het einde van het jaar kunnen klantenbestellingen nog worden aangenomen en geleverd.

De productielocatie in het Duitse Haren waar actueel de veldspuiten worden gemonteerd, blijft behouden en wordt zelfs uitgebreid. Op deze locatie worden in de toekomst zaaimachines gemonteerd. Met deze stap zegt het bedrijf snel te kunnen uitbreiden en inspelen op de sterk gestegen vraag op dit gebied. Verder creëert het bedrijf ook de ruimte voor de geplande nieuwe modellen in het segment (precisie-) zaaien.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend