Info, Nieuws

Libramont & Demo Forest 2021 geannuleerd

Vrijdag 30 april hakte de organisatie van de Beurs van Libramont & Demo Forest dan toch de knoop door: ook editie 2021 wordt omwille van de gekende coronacrisis geannuleerd.

De laatste week van april zou de standreserveringscampagne openen. Deze ongebruikelijk late deadline was gesteld in de hoop dat de horizon zou oplichten en het mogelijk zou zijn om in de zomer de 2 voornoemde evenementen te laten doorgaan.

Organisatie onmogelijk

Na de laatste veiligheidsraad heeft het bestuur ‘Libramont Coopéralia’ beslist om de situatie te analyseren en te concluderen dat het onmogelijk is om de beurs en de bosbouwdemo komende zomer te organiseren.

200.000 bezoekers

Voorafgaand was er nog een gesprek met de Minister van Landbouw Willy Borsus die stelt dat het moeilijk, zelfs onmogelijk is om alles in redelijke hygiënische en operationele omstandigheden te organiseren. Zeker als men weet dat de beurs van Libramont jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers samen brengt.

Toch bosbouwdemo in 2022

Libramont Coopéralia legt haar focus nu op een editie in 2022. Dat zien zijn momenteel het enige mogelijke en redelijke perspectief. De beurs zal dan plaats hebben van 29 juli tot en met 1 augustus. Gevolgd door Demo Forest op 2 en 3 augustus in Bertrix.

Een tweede editie van het digitale alternatief ‘Libramont on Tour’ staat gepland in de komende periode.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend