Nieuws

Minister Crevits prijst innovatievermogen CNH Industrial

Vlaams landbouwminister Hilde Crevits heeft vrijdag een bezoek gebracht aan CNH Industrial in Zedelgem. CNH Industrial is een wereldspeler als het gaat over landbouwmachines en stelt ruim 3.300 mensen te werk in drie vestigingen in ons land: Zedelgem, Antwerpen en Groot-Bijgaarden. “CNH Industrial is een begrip in landbouwmiddens en kiest resoluut voor innovatie”, stelt de CD&V-politica vast.

In West-Vlaanderen is CNH één van de grootste werkgevers. Minister Crevits mocht in Zedelgem kennis maken met enkele belangrijke innovaties, zowel op het gebied van productie als producten. Ze kreeg uitleg over de assemblagelijn waar binnenkort de productie van de nieuwe High Density Big Baler zal starten. Die pers maakt pakken van 120 bij 90 cm met een veel hogere dichtheid dan de bestaande persen, aldus de fabrikant.

Ze maakte ook kennis met Protite, dat is een belangrijk hulpinstrument voor de medewerkers van het bedrijf. Zij krijgen aan de hand van dat instrument begeleiding voor het werk dat ze moeten uitvoeren. Dit vereenvoudigt volgens CNH Industria; het werk voor de medewerkers en de kans op fouten wordt zo goed als uitgesloten.

Minister Crevits maakte kennis met Protite. De medewerkers van het bedrijf krijgen aan de hand van dat instrument begeleiding voor het werk dat ze moeten uitvoeren.
Minister Crevits maakte kennis met Protite. De medewerkers van het bedrijf krijgen aan de hand van dat instrument begeleiding voor het werk dat ze moeten uitvoeren. – Foto: New Holland

Er was ook een demonstratie van een exoskelet. Het gaat om een speciaal pak dat het tillen van zware voorwerpen lichter maakt, en blessures voorkomt.

Minister Crevits kreeg een demonstratie van een exoskelet, een speciaal pak dat het tillen van zware voorwerpen lichter maakt en blessures voorkomt.
Minister Crevits kreeg een demonstratie van een exoskelet, een speciaal pak dat het tillen van zware voorwerpen lichter maakt en blessures voorkomt. – Foto: New Holland

Minister Crevits: “Met de nieuwe balenpers komt het bedrijf tegemoet aan de stijgende vraag om zoveel mogelijk gewas in één baal te persen. Vlaanderen steunt deze innovatie en kende 1 miljoen euro toe om het personeel kwaliteitsvol op te leiden. Ik heb hier vanmiddag zelf ook kunnen vaststellen dat er ook inspanningen geleverd worden om de taken van de medewerkers beheersbaar te houden. Technologische en maatschappelijke innovaties gaan hier hand in hand.”

Het onderzoekscentrum van CNH in Zedelgem is volgens de minister één van de belangrijkste internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Vlaanderen. CNH werkt dan ook intensief samen met VLAIO, het Vlaams agentschap voor ondernemerschap en innovatie. Ze werkt ook samen met het strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie Flanders’ Make. CNH kreeg de afgelopen jaren gemiddeld 4 miljoen euro Vlaamse steun voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

De voorziene uitbouw van de onderzoeksafdeling van Flanders’ Make in West-Vlaanderen heeft ook een belangrijke meerwaarde voor een onderneming als CNH, aldus minister Crevits.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend