Info

Na een daling, een stabiele hooibouwmarkt in het vooruitzicht

De Europese markt voor hooibouwmateriaal toonde een significante daling in verkochte eenheden tijdens het seizoen 2019-2020, in vergelijking met het voorgaande seizoen 2018-2019. Zo geeft CEMA, de Europese organisatie van landbouwmachinebouwers aan.

Toch niet in balans

Het verkochte volume lag ook onder dit van seizoen 2017-2018. De verwachtingen waren nochtans gericht op een markt in balans. Echter zorgde penibele weersomstandigheden in sommige regio’s, onzekerheid over ontwikkelingen in specifieke markten en de wereldmarkt voor zuivelproducten voor een negatieve impact op verkochte aantallen. Deze vaststelling geldt zowel voor opraapwagens als voor maaiers, harken en schudders. Bijkomend zorgt de trend voor machines met een bredere werkbreedte voor een minder totaal aantal verkochte werktuigen.

Stabiliteit in toekomst?

Voor het volgende seizoen voorspellen fabrikanten een min of meer stabiele markt op het niveau van het seizoen 2019-2020. De markt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland blijft onvoorspelbaar, en ook kan Covid-19 nog voor ongeziene marktverstoringen zorgen.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend