Nieuws

Na Libramont, ook Nederlandse en Duitse beurzen uitgesteld

De grootste Nederlandse landbouwbeurs Agrotechniek Holland zal vanwege corona niet door kunnen gaan. In Duitsland is vanwege het virus ook de akkerbouwbeurs DLG-Feldtage uitgesteld. Het gaat om buitenbeurzen die elke 2 jaar worden georganiseerd.

Agrotechniek Holland wordt georganiseerd door Fedecom, de branchevereniging voor machinefabrikanten, dealers en importeurs. De pas zesde editie van de beurs zou plaatsvinden van 9 tot en met 12 september op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen, zo’n 65 km ten Noordoosten van Utrecht. Het Nederlandse kabinet heeft deze week bekendgemaakt dat grote publieksevenementen tot 1 september niet door kunnen gaan.

Maar Fedecom zegt dat de veiligheid van bezoekers, exposerende leden, toeleveranciers en eigen teamleden het grootste goed, welke coronamaatregelen dan ook nog van kracht zijn in september. Fedecom wenst tegelijkertijd het bedrijfseconomisch belang van de leden en klanten zo goed mogelijk te dienen.

Uitstel, geen afstel

Fedecom vindt de beurs te waardevol om te schrappen. Daarom spreken ze ook over uitstel en niet over afstel van de beurs. Bovendien is niet duidelijk welke coronamaatregelen in september gelden. Momenteel onderzoekt de organisatie op welk ander tijdstip deze editie het beste kan plaatsvinden.

De kleinere beurs Landbouwvakdagen Zuid-Nederland & België is verzet naar 30 september tot en met 2 oktober. De beursorganisator van de Landbouwvakdagen heeft een beurs in het Duitse Sauerland, Landwirtschaftmesse Medebach, verzet van juni naar 7 tot en met 9 oktober.

DLG Feldtage

De DLG-Feldtage zouden dit jaar in juni plaatsvinden in Lippstadt, zo’n 75 km ten oosten van Dortmund. De nieuwe datum is vastgesteld op 8 tot en met 10 juni 2021 in dezelfde plaats in Noordrijn-Westfalen. CEO Reinhard Grandke van DLG belooft alvast dat de organisatie veel relevante informatie die anders op de beurs te zien zou zijn, online zal worden gedeeld.

Jan Cees Bron

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend