Info, Nieuws

New Holland breidt T6-tractorserie naar onderen uit

New Holland breidt haar T6-tractorserie uit met een nieuw 6-cilindermodel, de T6.160 Dynamic Command. Deze tractor combineert de prestaties van de beproefde NEF 6-cilindermotor met de dubbele koppeling en CVT-technologie.

De T6.160 Dynamic Command heeft een compacte wielbasis van 2,6 m en een bruto voertuiggewicht van 10,5 ton. New Holland heeft in dit segment een trotse nalatenschap die ruim 30 jaar teruggaat naar de introductie van de eerste compacte 6-cilindertractor op de markt: de 7810. De nieuwe T6.160 Dynamic Command bouwt verder op deze rijke nalatenschap, om boeren een compacte Fase V 6-cilindertractor te bieden met laag vermogen.

Twee modellen

De T6-serie biedt nu twee 6-cilindermodellen met Dynamic Command: de bestaande T6.180 met 145 pk en de nieuwe T6.160 met 135 pk. De T6.160 Dynamic Command zal in de tweede helft van 2021 beschikbaar zijn.

De T6.160 Dynamic Command heeft alle voordelen van de dubbele-koppelingstechnologie, die in 1980 haar debuut maakte in de motorsport, en races won dankzij de snelste schakelwerking op het circuit. Gebruikers rijden en werken zonder enig koppelverlies tijdens het schakelen en genieten van het lage brandstofverbruik.

Dubbele koppelingstechnologie

Het nieuwe T6-model is uitgerust met de 24×24 Dynamic Command-transmissie die New Holland in huis heeft ontwikkeld. Het innovatieve ontwerp, waarmee met een drukknop tussen 8 versnellingen kan worden geschakeld met gebruik van de dubbele-koppelingstechnologie, en waarmee met een drukknop tussen 3 gerobotiseerde versnellingsgroepen kan worden geschakeld, zorgt ervoor dat altijd de beste versnelling voor de toepassing is ingeschakeld.

De koppelingen, ontworpen om snel te kunnen schakelen, in combinatie met een volledig geautomatiseerde versnellingsbak, zorgen voor een ideale overbrengingsverhouding en reduceren de bestuurdersinput. Dit leidt tot een hoge productiviteit met een lage bestuurdersmoeheid.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend