Info, Nieuws

Nieuwe Agrotron 8280 TTV is technologiebom

Vorig najaar stelde Deutz-Fahr via de sociale media zijn nieuwe Agrotron 8280 TTV voor aan het grote publiek. Deze winter was er even een demomachine beschikbaar om de vakpers meer toelichting te geven. Eén ding werd ons heel duidelijk: de nieuwe Agrotron is niet alleen een krachtbron, maar ook een technologiebom.

Vermogen is al lang niet meer alles voor een tractor. Bij de 8280 TTV heb je ook een nieuwe transmissie met meerdere aansturingsmogelijkheden te ontdekken én heb je een tractor die ‘altijd verbonden’ is. Zo kan er aan precisielandbouw gedaan worden, maar kan ook het machinepark online worden beheerd, is er Isobusverbinding met werktuigen of TIM-aansturing. Dit laatste is nieuwe technologie waarbij het werktuig aan de tractor zegt wat die moet doen.

Dynamisch vermogen

De kracht wordt opgewekt in een Deutz 6,1 l dieselmotor. Het ‘kale’ zescilinder motorblok is al gekend, maar de technologie errond is vernieuwd. Zo ging de brandstofinjectiedruk nu omhoog naar 2.000 bar en is er een dubbele turbo toegepast. Dit moet volgens de tractorenbouwer zorgen voor een dynamisch gedrag met een hoge respons en laag brandstofverbruik. De techniek van de dubbele turbo is er om zowel bij lage als hoge toerentallen veel vermogen te genereren. Het maximaal vermogen is 287 pk, het maximale koppel 1.226 Nm.

Compound Transmissie

De 8-serie wordt met een nieuwe transmissie geleverd die in Deutz-Fahr-land in Lauingen wordt geassembleerd, namelijk de eigen SDF T7780 TTV Compound Transmissie. Deze naamgeving slaat op het combineren van het beste van 2 werelden, namelijk de mechanische en hydraulische wereld.

De versnellingsbak beschikt over 2 mechanische bereiken die automatisch en vloeiend worden geschakeld. Ze is zo ontworpen dat er een hoog trekvermogen is bij lage snelheden, ideaal dus om met de tractor te vertrekken uit stilstand of bij veldwerk. Bij toenemende rijsnelheid neemt het aandeel mechanische aandrijving toe in de transmissie, voor een hogere efficiëntie.

Wie meer wil lezen over de nieuwe Deutz-Fahr Agrotron 8280 TTV kan dit via deze link: https://www.landbouwleven.be/10694/article/2021-04-21/nieuwe-agrotron-8280-ttv-technologiebom

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend