Nieuws

Nieuwe AVR Ceres 440 aardappelplanter

AVR heeft een nieuwe 4-rijïge aardappelplanter uitgebracht, de Ceres 440. Het gaat hier om veel meer dan over een nieuwe ‘ijzeren’ machine. De nieuwe pootmachine is slim en geconnecteerd, waardoor we meer kunnen leren over het planten. Dankzij de verbinding met het digitale platform AVR Connect, zoals dit er al eerder was voor de AVR Puma 4.0 rooier; kan er op een andere wijze een meerwaarde gecreëerd worden voor zijn gebruiker. Namelijk een meerwaarde die zich uit op het domein van de digitale precisielandbouw.

De AVR Ceres 440 is de doorontwikkeling van de Ceres 400 die in 2014 op de markt kwam. En wat voor een doorontwikkeling: ééntje waarbij een rijonafhankelijke hydraulische aandrijving voorop staat samen met Isobus-aansturing en zoals eerder aangehaald de ‘connectiviteit’ die er nu bijkwam.

De hydraulische aandrijving van de plantelementen waarbij er telkens één hydromotor en snelheidsmeter per rij wordt gebruikt biedt 2 grote voordelen in het veld. Een eerste is de variabele dosering per rij. Een tweede voordeel is de ‘sectiecontrole’.

Er is nog een belangrijke vernieuwing, namelijk het instellen van het dieptecontrolewiel via een hendel aan de linker buitenkant van de machine. Dit is een veel veiligere positie om dit te doen en het zorgt voor meer gebruiksgemak. Hiernaast zijn de grote gekartelde toedekschijven in diameter vergroot ten opzichte van het vorige model. Hierdoor wordt al een grotere rug gevormd en moet de aanaardkap minder werk doen.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend