Nieuws, Voertuigen

Nieuwe CatrosXL Amazone compacte-schijveneggen

amazone schijf

De nieuwe compacte-schijveneggen CatrosXL  van Amazone met extra grote schijven zijn nu ook verkrijgbaar in werkbreedtes van 4 m tot 8 m. Daarbij zijn de klapbare machines ook verkrijgbaar in werkbreedtes van 4 m, 5 m en 6 m, die optioneel kunnen worden uitgerust met een dissel en het zwenkbare onderstel als een getrokken TS-variant en kunnen daarom ook worden gebruikt door kleinere tractoren.

Daarnaast is er de CatrosXL met het TX-centrale onderstel voor hoge capaciteiten in 7 m en 8 m. Met een hoge rijsnelheid tot 18 km/u voldoen de nieuwe typen aan hoge eisen voor maximale capaciteit met minimaal brandstofverbruik.

De kernelementen van de CatrosXL zijn de grote schijven van 610 mm met 25 cm afstand evenals de grote afstanden tussen de rijen schijven en tot de wals voor een hoge doorlaat van grote plantenmassa’s. Naast de grof gekartelde schijven voor droge en zware gronden, kunnen de klanten kiezen voor de fijn gekartelde variant. Deze zorgt voor een volledige snede en maximale verkruimeling, zelfs bij extreem vlakke werkdiepten.

De schijven zijn afzonderlijk opgehangen aan een rubberen overbelastingsbeveiliging voor een perfecte aanpassing aan de grond en een exacte werkdiepte.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend