Nieuws, Voertuigen

Nieuwe zijhekken voor Joskin Betimax veewagen

Joskin herzag zijn Betimax veewagens om ze comform te maken met de laatste nieuwe Europese normen. Ook de buitenzijhekken zijn meegenomen in de vernieuwing en zijn nu verfijnd uitgevoerd.

Drie ontwerpeisen werden aan de ontwikkeling van de zijhekken gesteld: ten eerste een eenvoudige, snelle en moeiteloze bediening, ten tweede transport naargelang de toegelaten wegbreedte, en ten derde de mogelijkheid om de vernieuwingen op alle Joskin veewagens te monteren die sinds 10 jaar in gebruik zijn.

Ongeacht het type Betimax veewagen kan de landbouwer hem met een set eenvoudige, veilige en beveiligde zijhek­ken uitvoeren uit 3 innovatieve modellen.

De ‘‘draaibare zijhekken’’ zijn een eenvoudige basisoplossing met een betrouwbare structuur uit vierkante profielen. Bevestigd aan de scharnieren aan de achterkant van de veewagen openen deze door te draaien tot 190°. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 3,50 en 4,50 m.

De constructie uit ronde buizen van de ‘’telescopische zijhekken’’ is 2 m lang in transportpositie en kan zich uitstrekken tot 3,60 m met een automatische vergrendeling in beide posities. Ze kunnen worden opgeklapt aan de achterkant van de bak (voor krappe en smalle plaatsen zoals een stalingang), of door langs de veewagen te draaien met een grote openingsvrijheid van 270°.

Ten slotte bieden de ‘‘draaibare zijhekken op rails’’ de meest flexibele oplossing aan. Ze rollen op een sterk rail, dat aan de bak is vast­gemaakt en worden op een progressieve en lineaire manier getrokken waardoor ze ook op smalle plaatsen kunnen worden gehanteerd. Maar de lager is ook voorzien van een scharnier waardoor ook de zijhekken in elke positie over de rail met meer dan 150° gedraaid kunnen worden. Verkrijgbaar in 3,50 m basislengte, zijn ook 4,50 m lengtes beschikbaar voor de modellen 6 m, 7,50 m en 9 m. Allen zijn voorzien van een glijdend verhoogd segment om de wielkast te omzeilen.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend