Info, Nieuws

Pöttinger demonstreert Impress-rondebalenpers

Pöttinger heeft afgelopen ‘grasseizoen’ op meerdere plaatsen in ons land zijn rondebalenpersen gedemonstreerd. Enerzijds is het bedrijf een nieuwe speler op het domein van de rondebalenpersen en pers-wikkelcombinaties, anderzijds verruimt hun gamma steeds. Ook dit moesten ze tonen.

Het persengamma van deze Oostenrijkse fabrikant bestaat uit uitvoeringen met vaste perskamer (Impress F) die balen maakt van 1,25 m diameter en variabele perskamer (Impress V).

Master en Pro

Er zijn 2 persen met variabele perskamer. De Impress 155V maakt balen met een diameter van 80 cm tot 1,55 m. De Impress 185V maakt balen van 90 cm tot 1,85 m. Opgelet: wanneer de rondebalenpersen met een wikkeltafel worden gecombineerd, gaat de baaldiameter van 1,10 m tot 1,50 m voor beide voornoemde modellen.

De rondebalenpersen hebben 2 uitvoeringsvarianten: Master en Pro. De perswikkelcombinatie wordt steeds volgens de Pro-uitvoering gecommercialiseerd.

Opmerkelijke plaatsing van rotor

Na de pick-up zit de rotor. Deze is heel laag ingebouwd en draait in dezelfde zin als de pick-up. Dit is een ‘bijzonderheid’ die door Pöttinger is uitgewerkt waarbij het materiaal (gras, voordroog, stro…) boven de rotor passeert.

Easy Move messenbalk

In navolging van deze opstelling bevindt ook de Easy Move messenbalk zich boven de rotor. De messenbalk kan heel eenvoudig aan de zijkant van de pers naar buiten komen voor onderhoud of messenselectie, waarbij de bestuurder rechtop kan blijven staan.

Perskamer

De perskamer bij het type met vaste perskamer beschikt over 18 rollen, de variabele perskamer beschikt over 3 eindeloze riemen. Deze hebben ook nog een reinigingsrol om te vermijden dat het systeem te vuil wordt. De variabele perskamer biedt de mogelijkheid om de dichtheid van de kern te laten variëren van de buitenste zone, afhankelijk van de omstandigheden die men tegenkomt. Dit kan ingesteld worden via de terminal in de cabine.

Naast netbinding werd afgelopen zomer aangekondigd dat ook foliebinding een mogelijkheid wordt.

Zonder snij-inrichting

Sinds kort biedt Pöttinger de Impress 155V en 185V aan zonder snij-inrichting. Deze modellen met variabele perskamer lenen zich dan ideaal om droge gewassen zoals hooi en stro te persen. Ze beschikken over een andere rotor die toelaat om de perskamer correct te vullen én om sneller te werken.

Wie het volledige verhaal wilt lezen kan dit via deze link: https://www.landbouwleven.be/9575/article/2020-11-25/pottinger-demonstreert-impress-rondebalenpers

TD naar JV
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend