Nieuws

Raad van State verwerpt schorsingsverzoek Stihl en Fedagrim

De Raad van State verwerpt het schorsingsverzoek dat tuingereedschapproducent Stihl samen met sectorfederatie Fedagrim indiende tegen de regeringsbeslissing dat enkel doe-het-zelfzaken met een algemeen aanbod vanaf 18 april weer open mogen. Daarmee legt de Raad van State het advies van zijn Eerste Auditeur, die oordeelde dat de vordering ontvankelijk en gegrond was, naast zich neer.

Het is ongebruikelijk dat de Raad het advies van zijn Auditoraat niet volgt. Stihl en Fedagrim reageren ‘zeer teleurgesteld’ en beraden zich over verdere juridische stappen. Het gereedschap van Stihl ligt in een tweehonderdtal speciaalzaken, maar niet in de algemene doe-het-zelfzaken en hypermarkten die wel al open mogen. Materiaal van concurrenten gaat daar momenteel al over de toonbanken. “Dat is oneerlijke concurrentie”, zo zei Joeri Welslau, de CEO van Stihl Benelux, toen het schorsingsverzoek werd ingediend.

Lees meer via https://www.landbouwleven.be/7828/article/2020-04-28/raad-van-state-gaat-tegen-advies-auditoraat-en-verwerpt-schorsingsverzoek-stihl

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend