Nieuws, Voertuigen

Valtra zet een belangrijke stap richting autonoom rijden

Valtra

Valtra en Elisa onthullen een op afstand bediende tractor die gebruik maakt van de nieuwe generatie 5G-netwerktechnologie. De prototype-oplossing maakt het mogelijk om een tractor honderden kilometers verderop in real-time en veilig te besturen en te bedienen.

“Radiogestuurde tractoren zijn al jaren in gebruik, maar het is altijd bedoeld om binnen het zicht van de machine te blijven. 5G zorgt voor een revolutie, want nu kan een tractor overal vandaan op afstand worden bestuurd”, zegt Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales and Marketing Valtra. Elisa is een voorloper op het gebied van 5G-technologie, zowel in Finland als internationaal.

De afstandsbediening werd gerealiseerd via een geïntegreerde 5G-aansluiting en een op het dak gemonteerde 360-gradencamera. Dankzij het 5G-netwerk kan de VR-bril van de bestuurder op afstand in realtime een 4K-beeld van de omgeving ontvangen. De bestuurder kan de omgeving van de tractor bekijken door eenvoudigweg zijn hoofd te draaien. De afstandsbediening stuurt zijn besturingssignaal via hoogbeveiligde 5G-netwerk van Elisa.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend