Info, Nieuws

Van bemester- naar Giant wielladerproductie bij Tobroco

2021 is het jaar waarin Tobroco-Giant 25 jaar bestaat. Wat in 1996 begon als een bedrijfje in sierhekwerken en bemesters is door de verdere ontwikkeling en productie van Giant machines uitgegroeid tot een internationale onderneming met drie eigen vestigingen en de ambitie om de komende jaren flink te groeien tot 9.500 machines in 2025.

Toine Brock Constructie

Het begon in 1996 met de oprichting van Tobroco, wat staat voor Toine Brock Constructie. Onder deze naam werden bemesters ontwikkeld en gebouwd. Deze werden goed ontvangen en door de jaren heen ook geëxporteerd naar andere Europese landen. Tot begin 2001 de veeziekte mond-en-klauwzeer uitbrak en de productie volledig stil kwam te liggen.

Van bemesters naar wielladers

Door zijn agrarische achtergrond wist Toine toen al dat de bedrijven in zijn omgeving een multifunctionele werktuigdrager goed konden gebruiken om het werk te verlichten en efficiënter uit te voeren. Het idee voor de Giant wiellader was geboren.

Grote Mier

De naam Giant werd met een reden gekozen. Het is namelijk de afkorting van Gigantic Ant (Grote Mier). Een verwijzing naar de ijverige diertjes die wel 50 keer hun eigen gewicht kunnen tillen. Een eigenschap die terug komt bij de machines omdat ze veel kunnen tillen ten opzichte van hun eigen gewicht.

Snelle groei

In 2014 bouwde Tobroco-Giant de 10.000ste machine. Een mijlpaal waar het bedrijf 13 jaar voor nodig had. De volgende 10.000 machines hadden minder tijd nodig want eind 2018 stond de teller reeds op 20.000 en vorig jaar werd de 25.000ste machine geproduceerd. Deze mijlpalen hebben alles te maken met de snelle groei in het buitenland. Het aantal landen waar machines verkocht worden is opgelopen tot 61.

Wie meer wil weten over de evolutie van Tobroco-Giant kan dit via deze link: https://www.landbouwleven.be/9934/article/2021-01-13/van-bemester-naar-giant-wielladerproductie-bij-tobroco

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend