Info

Innov’Space: bekroont ook enkele ‘mechanische’ innovaties

In het kader van het coronavirus moesten alle belangrijke evenementen worden uitgesteld. Dit was ook het geval voor de 34ste editie van Space, een belangrijke internationale veehouderijbeurs die een voornaam stuk mechanisatie laat zien.

De Franse beurs ging in digitale vorm toch door. Dit jaar werden ondanks de bijzondere context zo’n 70 aanvragen ingediend voor de Innov’Space wedstrijd. Hiervan zijn er 26 bekroond met 1 of 2 sterren. We belichten hierbij enkele ‘mechanische’ innovaties.

Een autonome voerrobot

Kuhn toonde de autonome Aura-voederrobot, die door de jury beloond werd met 1 ster. De innovatie combineert alle functies: laden, lossen, wegen, mengen, verdelen en aanschuiven van het voer. Het biedt de boer dus een precisievoersysteem dat volledig onafhankelijk beweegt van de silo naar de trog. De laadinrichting maakt het mogelijk om zowel rechtstreeks te laden vanuit een kuil als uit een andere voorraad mogelijkheid.

Strohakselaar met grote draaihoek

De hydraulische krachtbron ‘Agility’ genaamd is beschikbaar op de getrokken strohakselaar Vulcano van Emily. Agility is gepositioneerd in de driepuntshef achteraan de trekker. Hieronder zit ook het trekoog van de dissel van de stroblazer. Deze positionering moet een zeer grote draaihoek toelaten en de mogelijkheid om tijdens het manoeuvreren veilig te kunnen strooien. Omdat de centrale eenheid altijd in het verlengde van de trekker ligt, blijft de cardanas tijdens het manoeuvreren in een optimale positie. Het ontwerp vermijdt elk risico op interferentie/botsing tussen de cardanas aan de ene kant en de achterwielen en hefarmen aan de andere kant. Mechanische breuken en ongelukken worden dus vermeden.

Dynamic-steunpoot

De Dynamic-standaard (steunpoot) van Krone op de Vendro-schudders is bekroond met een ster omdat het systeem de veiligheid van de boer bevorderd, maar ook de langleefbaarheid van het materieel. Door de unieke, gepatenteerde steunstandaard kan de Vendro-schudder op 3 vaste punten steunen. In het geval van een fout manoeuvre bij het aan- of afkoppelen bestaat er geen risico dat de schudder de gebruiker tegen de trekker aanduwt of dat een iemand gewond raakt bij het passeren.

Wie meer wil lezen over de innovaties die tijdens de digitale beurs Innov’Space aan bod kwamen kan terecht op deze link: https://www.landbouwleven.be/9185/article/2020-10-10/25-jarig-jubileum-innovspace-digitaal-alternatief-reele-innovaties

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend