Info, Nieuws

Omzet Steketee bleef groeien in 2020

Ondanks de coronapandemie is Steketee (onderdeel van de Lemken groep) in 2020 blijven groeien en kwam de omzet 30% hoger uit dan in 2019.

Niet te stoppen trend

“De trend naar duurzame onkruidbestrijding is niet te stoppen. Er is veel vraag naar camera gestuurde schoffelmachines, toepassingen voor plaats specifiek spuiten met minder gewasbeschermingsmiddelen en naar gewasverzorgingsmachines voor ruggenteelten”, zo verklaart Iljan Schouten, directeur bij Steketee het resultaat.

Optimalisatie van processen

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, hebben Steketee en Lemken samen de processen en productie in Stad aan ‘t Haringvliet (NL) geoptimaliseerd. Er wordt een extra assemblagelijn opgezet, waardoor de productiecapaciteit toeneemt en de doorlooptijden korter kunnen worden.

Twee productlijnen

Met de introductie van de twee productlijnen Professional- en Individual-Line is het voorbereiden van offertes en het afhandelen van orders sterk vereenvoudigd. De Professional-lijn omvat gemakkelijk te configureren schoffelmachines voor klassieke rijgewassen en rijafstanden.

“Met de Individual Line bieden wij een breed scala aan opties afgestemd op de wensen van individuele klanten. Hier is een duidelijke tendens te herkennen in de vraag naar een hoge capaciteit door grotere werkbreedten en hogere rijsnelheden. Hierbij bieden wij heel hoge precisie dankzij de IC-Light-camerabesturing”, legt Schouten uit.

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend