Nieuws, Voertuigen

Onderhoudsingrepen om storingsvrij te werken met de grootpakpers

claas

De grootpakpers betekent een grote investering voor zijn eigenaar. Het is dus belangrijk dat het seizoen zonder pannes kan verlopen om rendement uit de investering te halen. In deze optiek is het cruciaal om de grootpakpers voor te bereiden voor het seizoen van start gaat.

De grootpakpersen hebben dit jaar dan wel al enkele uren gedraaid door het maken van voordroogpakken en hooibalen, toch moet er nog een enorme werkpiek aankomen eens het graan rijp is en het stro geperst kan worden.

De landbouwer of loonwerker kan meestal zelf enkele onderhoudsingrepen doen aan zijn machine. Hij moet echter ook begrijpen dat sommige werkzaamheden door de verdeler en zijn gekwalificeerd personeel moeten gebeuren. Het is gevaarlijk om zich aan werkzaamheden aan de grootpakpers te wagen als deze het niveau van het eigen kunnen overschrijden. Weet bijvoorbeeld dat bij een grootpakpers verschillende onderdelen perfect op elkaar gesynchroniseerd moeten worden. Originele onderdelen gebruiken, is om evidente redenen aangeraden.

In Landbouwleven nr 3250 van 11 juni 2020 gaan we dieper in op het onderhoud van de grootpakpers. U kan dit artikel ook nalezen via deze link:

https://www.landbouwleven.be/8257/article/2020-06-14/onderhoudsingrepen-om-storingsvrij-te-werken-met-de-grootpakpers

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend